ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Αθλητικός Όμιλος Δεξαμενής Μεταμόρφωσης ιδρύθηκε το 1987 από γονείς της Μεταμόρφωσης, με την ευκαιρία της εγκατάστασης του Κλειστού Γυμναστηρίου στη γειτονιά της Δεξαμενής, για την απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών τους και οργάνωσε ομάδες Μπάσκετ και Βόλεϊ.

Σε αυτές έπαιξαν παιδιά και ανδρώθηκαν άντρες και έγιναν γυναίκες που σήμερα ασχολούνται με τα κοινά της Μεταμόρφωσης, που έχουν γράψει ο καθένας τους τη δική του ιστορία, στον Α.Ο.Δ.Μ., είτε σαν αθλητής, είτε σαν προπονητής, είτε σαν παράγοντας έχοντας βάλει, πάντως ο καθένας ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του Ομίλου.

Για 30 χρόνια ο Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ προσφέρει αδιάκοπα τις αθλητικές του υπηρεσίες στο τόπο του, σε μια πορεία παράλληλη με την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες της Μεταμόρφωσης καθώς συμβάλλει και με κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις.

Ο Α.Ο.Δ.Μ είναι ιδρυτικό μέλος της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Αθήνας και Ανατολικής Αττικής) και μέλος της Ε.Ο.ΠΕ. (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης).

Από το 1987, μέχρι και σήμερα το βόλεϊ εκπροσώπησε επάξια τη Μεταμόρφωση σε πολλές διοργανώσεις, και χάρη στο ταλέντο των αθλητών και το μεράκι μιας χούφτας ανθρώπων και πολλών ακόμα μελών της διοίκησης άνθρωποι που στήριξαν και στηρίζουν την ομάδα.

Ο Α.Ο.Δ.Μ. με τη στήριξη ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα, κατάφερε το 2000 να φτάσει την Ανδρική Ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία και να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του σε μια από τις πλέον σημαντικές εθνικές κατηγορίες της χώρας.

Η συστηματική προπόνηση και η επαγγελματική δουλειά σε συνδυασμό με την αγάπη για το άθλημα, μετέτρεψε την ομάδα των ανδρών από «ερασιτεχνική» σε μια «επαγγελματική» ομάδα που συμμετείχε στους αγώνες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και καταξιώθηκε στο Πανελλήνιο.

Ήταν από τις ελάχιστες ομάδες της περιοχής (Μεταμόρφωση – Ηράκλειο – Ιωνία – Λυκόβρυση), αλλά και μία από τις ελάχιστες των βορείων προαστίων της Αθήνας που κατάφερε μέσα σε επτά χρόνια από το 1993 και ανέβηκε έξι κατηγορίες και αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία για τις χρονιές 2000 – 2007.

1987:  Ίδρυση και ξεκίνημα από τη Δ’ Αθηνών

1993:  Άνοδος στη Γ’ Αθηνών 

1995:  Άνοδος στη Β’ Αθηνών 

1996:  Άνοδος στη Α’ Αθηνών

1997:  Άνοδος στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

1998:  Άνοδος στη Β’ ΕΘΝΙΚΗ

2000:  Άνοδος στη Α΄2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημαντικές, όμως επιτυχίες υπήρξαν και στις μικρότερες ηλικίες με την ανάδειξη των ομάδων Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων 4 φορές μέσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

1991: 1η θέση Πανελλήνια Παμπαίδων.

1993: 2η θέση Πανελλήνια Παμπαίδων.

1993: 3η θέση Πανελλήνια των Παίδων.

1997: 2η θέση Εφήβων Αττικής.

Τον Ιούλιο του 2007 το τμήμα Βόλεϊ Ανδρών του Αθλητικού Ομίλου Δεξαμενής Μεταμόρφωσης συγχωνεύεται με την Ανδρική Ομάδα των Ιώνων και δημιουργείται μια νέα Ομάδα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης «Αθλητικό Σωματείο Πετοσφαίρισης Μεταμόρφωσης» (Α.Σ.Π. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ).

Ο Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ δεν έχει πλέον ακαδημίες και αγωνιστικά τμήματα αγοριών.

Στην Β΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. ανέβηκε και η Γυναικεία Ομάδα του Α.Ο. Δεξαμενής Μεταμόρφωσης το 1993-1994 ακολουθώντας την καλή πορεία των Ανδρών.

Ακολουθούν τα αναπτυξιακά τμήματα που συμμετέχουν στα αγωνιστικά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. και αποτελούνται από τις Νεανίδες, 3 ομάδες Κορασίδων, 4 ομάδες Παγκορασίδων καθώς 4 τμήματα Ακαδημιών και Μίνι που συνολικά αριθμούν πάνω από 230 αθλήτριες.

Επίσης τα τελευταία πέντε χρόνια διατηρούμε τμήμα Μη Ενεργών Αθλητριών και στην πρώτη τους συμμετοχή το 2016 στο Τουρνουά της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. η ομάδα κατέλαβε την 1η Θέση.

 

Εσωτερικός κανονισμός

ΑΟΔΜ Καταστατικό